Translate

Λεμονοθεραπεία

Παρόλα τα δεινά του 2ου παγκοσμίου πολέμου, η φύση κατάφερε να ρίξει στο φως μια «θεραπευτική βόμβα» που ακόμη και οι πιο σκεπτικοί επιστήμονες δυσκολεύονται να αρνηθούν. Δεν είναι άλλη από τη λεμονοθεραπεία η αλλιώς “The master cleanser “κατά την οποια το λεμόνι φαίνεται ως το παλικάρι, ο άνδρας των φρούτων.

Όλη η τιμή αποδίδεται στον Stanley Burroughs ένα άνθρωπο περα εως πέρα  ευλαβή, με αγάπη για το συνάνθρωπο αλλά και τη φύση.  Ας δούμε λοιπόν τι κρύβει το υπέροχο λεμόνι και πως το κίτρινο χρώμα του μπορεί να φωτίσει τις σκοτεινές τρύπες του σώματός μας.

Εν μέρει το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε στηρίζεται στις αρχές της νηστειοθεραπείας και των ωφελών που τη συνοδεύουν. Δεν είναι όμως ο στόχος μας να αναλύσουμε αυτό για να μη κουράσουμε.

Πέραν αυτών που ήδη αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα υγείας, η παρακάτω μέθοδος είναι ιδανική για κάποιο που θέλει να κάνει αποτοξίνωση χωρίς να σέρνεται, ακολουθώντας τις καθημερινές δραστηριότητες.Μήπως βγάζετε πολλές ελιές , σπυράκια, λιπώματα; Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας αποθηκεύει συσσωρευμένα απόβλητα στους λεμφαδένες.  Είστε έτοιμοι για  τη δίαιτα!

Αυτές οι συσσωρεύσεις εκφυλίζονται σε διαφορετικούς βαθμούς προκαλλώντας φθορές σε διάφορα όργανα του σώματος ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του ατόμου και τις ευαισθησίες του.

Η κεντρική ιδέα της λεμονοθεραπείας βασίζεται στην επιλεκτική εκκαθάριση του οργανισμού από τα απόβλητα διατηρώντας παράλληλα ένα υγιές και όχι εξασθενημένο σώμα όπως γνωρίζουμε ήδη από τις επιθετικές χημικές θεραπείες η ακόμη και δίαιτες.  
Σχετικά πρόσφατα έχει αποδειχθεί ότι το λεμόνι είναι 10,000 φορές πιο ισχυρό από τη χημειοθεραπεία! 
                            Είναι αναρίθμητα τα οφέλη της κατανάλωσης λεμονιού.

Η λεμονοθεραπεία άρχισε αρχικά με την θεραπεία πεπτικών ελκών πάνω από 50 χρόνια πριν. Αναπτύχθηκε από τον ίδιο τον Stanley Burroughs, που το δημοσίευσε αρχικά στις αρχές του 1940 και στη συνέχεια το ξαναέφερε στην επιφάνεια με τα βιβλία 
The Master Cleanser και Healing for the Age of Enlightenment.

Πρώτος που δοκίμασε τη δίαιτα ήταν ο Bob Norman o οποίος βρήκε ανακούφιση  από το έλκος μέσα σε μόνο 10 ημέρες.


Ας δούμε το μηχανισμό δράσης για τη θεραπεία του έλκους όπως την περιγράφει και ο ίδιος.  Υπάρχει ένα περίβλημα νατρίου στο εσωτερικό του στομάχου το οποίο εμποδίζει τα πεπτικά ένζυμα να το αποδομήσουν όταν είναι ανέπαφο.

Οι τοξίνες  ειδικά από τις τροφές που έρχονται από σάρκα έλκουν τα μόρια του περιβλήματος. (Να προσθέσουμε όμως ότι οι τοξίνες γενικότερα εμφανίζονται και από ελλείψεις λόγω επιδείνωσης των κυττάρων. Ο αρχηγός στη δημιουργία αυτών των ελλείψεων δεν είναι άλλος από το stress. Συνήθως το έλκος εμφανίζεται συχνότερα σε ανθρώπους με έντονο στρες και φόρτιση.)Με τον καιρό τα πεπτικά ένζυμα αρχίζουν να αποδομούν το ίδιο το στομάχι δημιουργώντας πληγή.Εν ολίγοις αυτό είναι το έλκος.  Το λεμόνι ουσιαστικά επουλώνει το τοίχωμα και αποβάλει τις  τοξίνες και όχι μόνο.

Η λεμονοθεραπεία διαλύει και καταστρέφει όλους τους τύπους των βλαβερών λιπώδων ιστών. Όλες οι βλεννώδεις ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα, γρίπη, άσθμα, αλλεργίες, ιγμόρειο μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο. Οι διαταραχές στη βλέννη οφοίλωνται κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση τροφών και υγρών που τις δομούν εξ αρχής. Όπως γαλακτομικά, σάρκα, συντηρητικά και άλλα.

Πριν προχωρήσετε παρακάτω…

Η παρακάτω δίαιτα έχει αποκλειστικά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Οποιοσδήποτε την ακολουθήσει το κάνει με δική του ευθύνη και με τη δική του κρίση. Οι φωτογραφικοί περίπατοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη χρήση της και προτείνουμε σε όσους την κάνουν ή την προτείνουν να συμβουλευτούν και να παρακολουθούνται από τον θεράποντα ιατρό τους.

Λεμονοθεραπεία  για ποιον;

Για να διαλυθούν οι τοξίνες και η συμφόρηση που αυτές προκαλλούν στον οργανισμό.
Να καθαρίσει η λέμφος σε όλο το σώμα
Να αποσυμφορηθεί το σώμα από άχρηστα απόβλητα και σκληρές ουσίες στα οστά και τους μύες.
Να μειωθεί η πίεση και ο ερεθισμός στα νεύρα, τις αρτηρίες και τα αιμοφόρα αγγεία. Κτίζωντας έτσι ένα δυνατό κυκλοφορικό σύστημα.
Να διατηρηθείτε νέοι και λαμπεροί ανεξαρτήτου ηλικίας

Λεμονοθεραπεία πότε;

Όταν έχει εμφανισθεί ασθένεια – για οξείες αλλά και χρόνιες καταστάσεις.
Σε περιπτώσεις που το πεπτικό σύστημα χρειάζεται ξεκούραση και κάθαρση.
(Ιπποκράτεια ιατρική για την προστασία του γαστρεντερικού….)
Στις περιπτώσεις που απαιτείται καλύτερη αφομοίωση  και κτίσιμο των ιστών.

Λεμονοθεραπεία για πόσο;

Αρχίστε τη δίαιτα για τουλάχιστο δέκα ημέρες. Μπορεί να φτάσει έως και 40 ημέρες η και ακόμη παραπάνω για πολύ σοβαρές καταστάσεις.

Σημείωση: οι τοξίνες που θα αρχίσουν να κυλούν στον οργανισμό ενδέχεται να σας προκαλέσουν έντονους πονοκεφάλους. Πριν αρχίσετε τη θεραπεία προτείνουμε να κάνετε μια τουλάχιστον εβδομάδα φρουτοθεραπεία και τροφή με λαχανικά και στη συνέχεια να κάνετε την λεμονοθεραπεία. Αν έχετε κάνει καταχρήσεις γαλακτοκομικών η άλλων βεβαρυμένων σε βλέννη τροφών η πορεία μπορεί να είναι αποκαρδιωτική.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Η συνταγή: Σε 10οz (330ml) νερό ρίχνουμε
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι η κίτρο (lime)
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφεντάμι βαθμού B αν βρείτε διαφορετικά gradeC
1/10 κουταλιάς της σούπας πιπέρι καγιέν

Μπορείτε να αναμίξετε τμήμα της φλούδας του λεμονιού να το πολτοποιήσετε μαζί με το χυμό για καλύτερο καθαρτικό αποτέλεσμα.

Πίνουμε από 6-12 τέτοια ποτήρια την ημέρα και μόνον αυτό για το χρονικό διάστημα που έχουμε αποφασίσει. Αν έχουμε αίσθηση πείνας προσθέτουμε από ένα ποτήρι με τη συνταγή.

Όσοι είναι υπέρβαροι βάζουν λιγότερο σφεντάμι, όσοι έχουν αδυναμία βάζουν περισσότερο σφεντάμι.

Πίνουμε άφθονο νερό κάθε ημέρα.

Αν δε βρείτε σφεντάμι μπορείτε να βάλετε μέλι ο Burroughs όμως αντιτίθεται σε αυτό.

Η απόσυρση

1η ημέρα : Αρκετά ποτήρια  8oz (236ml )φρέσκου χυμού από πορτοκάλι.
2η ημέρα : ότι και στην πρώτη προσθέτοντας μια σούπα λαχανικών
3η ημέρα : πορτοκαλάδα το πρωί, σούπα λαχανικών το απόγευμα , λαχανικά φρούτα και σαλατικά το βράδυ.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

Το πιπέρι έχει την δυνατότητα συν των άλλων να αποβάλει από τον οργανισμό τις βλεννώδεις ουσίες και τοξίνες. Το λεμόνι δίδει  απαραίτητα στοιχεία όπως βιταμίνες , μέταλλα ιχνοστοιχεία, ίνες ενώ το σφεντάμι συν των θρεπτικών συστατικών παρέχει πλούσιους  υδατάνθρακες για να έχετε αρκετή ενέργεια. – Παρακαλούμε ανατρέξτε στο πρωτότυπο κείμενο που διατίθεται παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Καλή επιστροφή…

  
Το λεμόνι επίσης μας διδάσκει το πόσες πολλές φορές τα  φαινόμενα απατούν. 
Η όξινη γεύση που γίνεται  μια αλκαλική λόγχη επαναφέροντας την τάξη στην οξεοβασική ισορροπία του στομάχου, δημιουργεί αμφιβολίες. Πηγαίνοντάς το λίγο παραπέρα,... βλέπει κανείς πως είναι αυτός ο ίδιος ο πόνος και η "ξινίλα" που μας θεραπεύει, προσφέροντάς μας υγεία και φως στη ζωή μας. Η φύση μας διδάσκει καθημερινά...

Η  πρώτη φωτογραφία με τον τηλεφακό της Canon  100-400

Ας είναι καλά ο Δάσκαλός μου, που μέσα από το φακό με έφερε πιο κοντά στη φύση και όχι μόνο, αλλά και ο πατέρας  μου που με την ιδιαίτερη αγάπη του για τις λεμονιές, τις αφήνει χωρίς χημεία, αβίαστα να ζωγραφίσουν όπως εκείνες θέλουν τους καρπούς τους.

Η φύση "ξεφεύγει"... στον κήπο του μπαρμπα ΓιώργουΧωρίς να ξεχνούμε τον αείμνηστο Stanley Burroughs για την εξαιρετική προσφορά του.

                                        Stanley BurroughsΠηγή:

Stanley Burroughs – The mastercleanserτο πρωτότυπο κείμενο στην Αγγλική

Δείτε πιο πολλά για το λεμόνι και άλλα συναφή στο σύνδεσμο,
                                                          Η τροφή μας το φάρμακό μας 
Αλλά και στην πανέμορφη κοινότητα
                                                          Το φαρμακείο της Φύσης