Translate

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τους Ιχθείς ( First aid seminar )

Είναι ιδιαίτερη χαρά, στις μέρες μας που η εικόνα της πραγματικότητάς μας θέλει να φαίνεται σκοτεινή, να συναντούμε ενέργειες γεμάτες βάθος, προοπτική και εξέλιξη με σεβασμό στο γονέα, το παιδί και τις ανάγκες του. Μοιραζόμαστε μαζί σας μια εξαιρετική πρωτοβουλία που έλαβε η διεύθυνση των Ιχθύων για το baby swimming στη Θεσσαλονίκη.
Βρεθήκαμε λοιπόν εκεί στο δεύτερο κατά σειρά οργανωμένο σεμινάριο και σας παρουσιάζουμε κάποια στιγμιότυπα.


Την Παρασκευή 12/6/2015 και ώρα 17:30, στον πολιτιστικό και αθλητικό πολυχώρο ‘’We’’ (3ης Σεπτεμβρίου και Γρ.Λαμπράκη), πραγματοποιήθηκε  Δωρεάν Σεμινάριο πρώτων βοηθειών, από τον Ερυθρό Σταυρό, με θέμα τον πνιγμό για βρέφη και παιδιά και τα μικροατυχήματα.
                                                                  Νικολέτα Σιμοπούλου       Χριστίνα Χρυσοχοϊδου Χατζηγιακουμή

Στην είσοδο του πολυχώρου βρίσκονται από τη διεύθυνση των ιχθύων η Χριστίνα Χρυσοχοϊδου-Χατζηγιακουμή με την επίσης χαμογελαστή συνεργάτιδά της Νικολέτα Σιμοπούλου.


Πριν προχωρήσουμε μοιραζόμαστε μαζί σας την καρδιά και το όλο σκεπτικό γύρω από την ίδρυση των Ιχθύων κάτι που είχαμε δει και σε προηγούμενο σχετικό άρθρο.                               Eίναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με τη βρεφική κολύμβηση ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η σταση και η θέση του σώματός τους. Ξεπερνούν τους φόβους τους, αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο αυτόνομα αλλά και πιο κοινωνικά.Αποτελεί έναν εποικοδομητικό χρόνο μεταξύ του γονέα και του παιδιού και ως γνωστόν, τα παιδιά που γυμνάζονται, αρρωσταίνουν λιγότερο!
Το βαρυσήμαντο καθήκον της ενημέρωσης έχει λάβει ο κος Γεώργιος Μπαϊρακτάρης από τον Ερυθρό Σταυρό.Οι γονείς έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύονται και η αγωνία κάνει τη ζέστη έξω δροσιά.Πραγματικά αξιοσημείωτο οτι παρ'όλη τη ζέστη αρκετές υποψήφιες μητέρες θυσίασαν το απόγευμά τους για την ενημέρωσή τους. 


Τα χέρια δεν διστάζουν να σηκωθούν για τις πρώτες ερωτήσεις. Η γαλήνια φωνή του κου Μπαϊρακτάρη και ο τεκμηριωμένος λόγος του καθησυχάζει τους "ανήσυχους" γονείς και  με άκρα ευγένεια καταπραΰνει τις αμφιβολίες και ερωτηματικά τους.

Η παρουσία του φωτίζει ακόμη περισσότερο τον επιβλητικό χώρο του We. 


Τα βλέμματα έχουν μαγνητιστεί στη σωτήρια γνώση που απλόχερα προσφέρεται. 


Έχοντας ήδη ολοκληρώσει το κομμάτι των μικροαχημάτων, και το πως να δώσει κάποιος τις πρώτες βοήθειες σε ενήλικα. Προχωρούμε στο επίμαχο και φυσικά αναμμενόμενο,
τις πρώτες βοήθειες σε βρέφη και παιδιά. 


Ο κος Μπαϊρακτάρης συνεχίζει με την ίδια ευλάβεια και σεβασμό την καθηλωτική αλλά και διαδραστική ομιλία του. 


Η ενημέρωση δείχνει να αρνείται να τελειώσει. Ο κος Μπαϊρακτάρης δέχεται καταιγισμό ερωτήσεων τις οποίες καλοδέχεται απαντώντας σε όλες με τον ίδιο ζήλο και μεράκι.


Στο τέλος γίνεται ιδιαίτερα γεναιώδωρος, ξεκαθαρίζοντας και απορίες πέραν του σεμιναρίου.


Όλοι οι γονείς έφυγαν με χαμόγελα ανακούφισης και πολλά σύννεφα άγνοιας και παραπληροφόρησης διαλύθηκαν. 

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας να βρισκόμαστε παρόντες σε τέτοιου είδους προσπάθειες ,
με βλέψη ένα ακόμη πιο ποιοτικό μέλλον όχι μόνο για εμάς, αλλά για τα παιδιά 
και τον κάθε συνάνθρωπο μας.

Τα συγχαρητήρια μας στον κο Μπαϊρακτάρη για την αρτιότατη διεξαγωγή του σεμιναρίου αλλά και στην διεύθυνση των Ιχθύων για την ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία.


Φωτογραφικοί περίπατοι με τη Χριστίνα Χρυσοχοϊδου- Χατζηγιακουμή.

Δείτε επίσης Iχθείς Αqua yoga & babyswimming


Βρεφική κολύμβηση & Aqua Yoga για εγκύους
α.Κλινική του Αγίου Λουκά στο Πανόραμα
β.Ξενοδοχείο Εγνατία Palace
Ιστοσελίδα : http://www.babyswimthessaloniki.gr/
Facebook
email : info@babyswimthessaloniki.gr
Υπεύθυνοι:
Νικόλαος Χατζηγιακουμής
Χριστίνα Χρυσοχοΐδου-Χατζηγιακουμή
Τηλ. 6955066413 – 6989665757


Aκολουθήστε τους περιπάτους μας με ένα Like στο Facebook ή αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω γιατί... η γνώμη σας μετράει.