Translate

Monaco - Μonte Carlo

Το Μονακό είναι το δεύτερο μικρότερο ανεξάρτητο Κράτος παγκοσμίως, μετά το Βατικανό.Ιδρύθηκε το 1866. Περιβάλλεται στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές του από τη Γαλλια και στην τέταρτη από τη Μεσόγειο. Πιθανόν να είναι και το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο. Η καρδιά του στο πανέμορφο  Monte Carlo. Μια πόλη γεμάτη με αξιοθέατα,και τροφή για τους πεινασμένους για δράση και αεικίνητους επισκέπτες.Ανακαλύψτε την παλαιά πόλη με τα στενά  μεσαιωνικά σοκάκια που οδηγούν στα ειδηλιακά  Place Saint Nicolas το υπέροχο παλάτι, το Placette Bosio, το παρεκλήσι του Ελέους και φυσικά τον επιβλητικό καθεδρικό ρωμαιοβυζαντινου τύπου που κτίστηκε το 1875. Θα δούμε τα περισσότερα παρακάτω. 


Λέγεται οτι πήρε την ονομασία του από το βουνό που υπάρχει πλησίον της πόλης, που στα ιταλικά αποδίδεται Mont Charles που με τηη σειρά του πήρε το όνομά του από πρίγκηπα  Κάρολο Γ΄ του Μονακό.Οι κάτοικοί του που ονομάζονται Μονεγάσκοι αποτελούν μεγάλο τμήμα από εκείνο το μικρό πσοσοστό του πλανήτη, που διαθέτει τους πιο αφράτους τραπεζικούς λογαριασμούς.


Monte-Carlo Casino και η  Opera

Με έπαρση στέκει το κτίριο που κτίστικε το 1893 από τον Charles Garnier τον αρχιτέκτονα του Paris Opera House και στεγάζει  Όπερα του Μόντε Κάρλο. Το αίθριό του που είναι όλο μάρμαρο, περιβάλλεται από 28 κολώνες ιωνικού ρυθμού, φτιαγμένες από  όνυχα, και δίνει μια εξαιρετική αντίθεση με τα κόκκινα και χρυσά χρώματα.




Για παραπάνω από αιώνα, η σκηνή του φιλοξενούσε διεθνείς δημιουργίες όπερας, κονσέρτα παγκοσμίου γοήτρου και εξαιρετικά μπαλέτα.


Τα πιο ταπεινά μέσα μεταφοράς βρίσκονται εδώ.                                                                                                                                                                 Περαστικοί χαζεύουν τυφλωμένοι στα χρώματα του πλούτου. 











Πλησίον του το περίφημο  Cafe de Paris το οποίο είναι μόνο όνομα.



Το Grand prix και η Formula 1


Δεν πιστεύουμε οτι χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το γεγονός... Κάθε χρόνο για τέσσερις ημέρες το Μαϊο μήνα τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στο πριγκιπάτο για να μαρτυρήσουν την ξαφνική του μεταμόρφωση από παλαιά πόλη σε πίστα. Μια μεταμόρφωση που θα καθηλώσει τους φίλους του σπορ για πολλές ώρες στην οθόνη με παρέα και πολλά λίτρα μπύρας. 




Κάθε δυο χρόνια πραγματοποιούνται οι χρυσοί αγώνες, το προϊστορικό  Monaco Historic Grand Prix
που γίνεται το Μάιο με αυτοκίνητα που χρονολογούνται από το 1934 έως και το 1979. Η μυρωδιά του κεριού, των ζεστών λάστιχων θα πνίξει τα βλέμματα των θεατών. Οι λάτρες της ταχύτητας και του δρόμου ξεχνούν το χρόνο εκείνη τη περίοδο.. 



Φυσικά οι κυρίες μπορούν να βολευτούν με μια βέσπα και να αδειάσουν κομψά τις πιστωτικές τους κάρτες στα πολυτελή μαγαζιά της πόλης.


Το πριγκηπικό παλάτι

Χωρίς πολύ σκέψη τα πόδια και το βλέμμα σας θα πέσουν στο παλάτι. Μια υπέροχη ανάβαση στο χρόνο και στην υλική αφθονία. Κάθε μέρα στις 11:55πμ γίνεται η  πομπώδης αλλαγή φρουράς. Κτίσκηκε το 18ο αιώνα και τοποποιήθηκε στη συνέχεια κατα την Αναγέννηση. 


Τοποθετημένο στη βόρεια πλευρα του Πριγκηπικού παλατιού, υπάρχει το μουσείο με τα Ναπολεοντικά ενθύμια και συλλογές από τα ιστορικά αρχεία του παλατιού που συμπεριλαμβάνουν μια πλούσια συλλογή άνω των 1000 αντικειμένων και εγγράφων της πρώτης αυτοκρατορίας, όπως αυτά που άνηκαν στον αυτοκράτορα Ναπολέοντα τον 1ο, ενδύματα του βασιλιά της Ρώμης, ιερά ενθύμια της αγίας Ελένης και άλλα. 


Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στην ιστορία του πριγκηπάτου.






Η ιστορική συνοικία

                     

Ενώ περιηγείστε στην παλαιά πόλη και την πλούσια κληρονομιά της θα βρείτε μαγαζιά όπου μπορείτε να αγοράσετε μικρά και μεγάλα αναμνηστικά από την παραμονή σας στο Μονακό


.Τα άκρως φιλόξενα εστιατόρια γύρω από το πριγκηπικό παλάτι θα σας αφήσουν μια μακρά γεύση από την παραδοσιακή μεναγάσκικη κουζίνα.



Πιο πέρα από το πριγκιπάτο, απολαύστε το πανόραμα και χορτάστε τη ματιά σας με τους κήπους του Saint Martin . Οι κήποι αυτοί αγκαλιάζουν το ωκεανογραφικό μουσείο με το οποίο θα ασχοληθούμε στη συνέχεια.


Το ωκεανογραφικό μουσείο

Κτισμένο στο μυθικό βράχο του Μονακό, το μουσείο αυτό διαφυλάττει ωκεάνιους θησαυρούς εδώ και ένα αιώνα τώρα. Ιδρύθηκε από τον πρίγκηπα Albert I σχεδιάστηκε σαν παλάτι και αφιερώθηκε αποκλειστικά στην τέχνη και την επιστήμη.


Από τα υπέροχα ενυδρεία μέχρι τις συλλογές φυσικής ιστορίας, που συμπεριλαμβάνει τη λιμνοθάλασσα του καρχαρία (Shark lagoon) και το νησί της χελώνας (turtles island) που βρίσκονται στην ταράτσα, το μουσείο παρέχει στους επισκέπτες μια μοναδικά εκπαιδευτική εμπειρία με σκοπό την κινητοποίησή τους, στο να αγαπήσουν και να προστατέψουν τους ωκεανούς. 


Πιστό στο όραμα του γεννήτορά της "να περισυλλέψουμε σε μια κοινή φλόγα τις δυο κινητήριες δυνάμεις του πολιτισμού: την τέχνη και την επιστήμη", το μουσείο ανείγει τις πόρτες και στη σύγχρονη τέχνη φιλοξενόντας εκθέσεις από τους διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως τον Damien Hirst, Huang Yong Ping, Mark Dion και Marc Quinn.


Για πολύ καιρό το ινστιτούτο αυτό βρισκόταν υπό τη διοίκηση του γνωστού Κουστώ. Αφιερωμένο και στις θαλάσσιες επιστήμες το μουσείο φιλοξενεί ένα μοναδικό στο κόσμο κοραλοειδή βράχο. Σε μια μεγάλη λίμνη 400κυβικών νερού με σφυροκαρχαρίες ξιφίες και κοράλια με μαγευτικά χρώματα.


το πρώτο υποβρύχιο...



Ο καθεδρικός του Μονακό 


Κτισμένος από μονοκόματους ολόλευκους λίθους από το La Turbie το 1875, αυτή η ρωμαιοβυζαντινή κατασκευή αναπαύει ιστορικούς άρχοντες, συμπεριλαμβανομένων του πρίγκηπα Rainier και της πριγκίπισσας Grace.









Από το εσωτερικό του σχέδιο, μπορείτε να θαυμάσετε την τράπεζα του ζωγράφου Louis Bréa που χρονολογείται από το 1500. Όπως και την υψηλή τράπεζα και τον επισκοπικό θρόνο από Carrara άσπρο μάρμαρο. 


Πανδαισία εκτυφλωτικών χρωμάτων σε όλο τους το μεγαλείο...

  


Ο Εσταυρωμένος



Θείες λειτουργίες ππραγματοποιούνται σε μεγάλες εορτές συνοδεία της μελωδίας του οργάνου με τέσσερα πλήκτρολόγια. Η έναρξη τους πραγματοποιήθηκε το 1976 η μεγαλοπρέπεια της οποίας επέτρεψε την οργάνωση εξαίρετων πνευματικών κονσέρτων.



Κεράκια κρατούν το φως της προσευχής του κάθε περαστικού



Μια χαμογελαστή κυρία παρέα με το σκυλάκι της μας εύχεται χαρούμενα να ξανάρθουμε.


Ιούνιος 2008




Ακολουθήστε τους περιπάτους μας με ένα Like στο Facebook ή αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω. Η γνώμη σας μετράει.