Translate

Ιχθείς (aqua yoga για εγκύους και baby swimming )



Θυμάσαι πότε ήταν η τελευταία φορά που μπλατσούρισες σα μωρό παιδί; Που κάθε κτύπημα στο νερό ήταν και ένα ξεκαρδιστικό σου γέλιο. Τότε που όλα ήταν καινούρια αγνά σε κάθε τους μορφή, άσπιλα. Τότε που η κάθε σου βουτιά ήταν σαν την πρώτη. Αν λοιπόν έχεις υποδεχθεί μια νέα υπάρξη μέσα σου και θέλεις μαζί της να θυμηθείς το παιδί που ξέχασες μέσα στα χρόνια, να βελτιώσεις την υγεία σου και να δημιουργήσεις τις καλύτερες προυποθέσεις για τον τοκετό, τότε ακολούθησε τους Ιχθείς...
Μέσα στον δημιουργικό πυρετό εύρεσης γαλήνης και ευτυχίας, σας παρουσιάζουμε ένα καινοτόμο μονοπάτι για βοηθείσετε την νέα ύπαρξη που κυοφορείτε να έρθει στον υπέροχο αυτό κόσμο.

Είμαστε καλεσμένοι στις εγκαταστάσεις των Ιχθύων στον Άγιο Λουκά όπου λαμβάνει χώρα η τελευταία, για την περίοδο αυτή συνάντηση των μανάδων "δελφινιών"


Ας δούμε παρακάτω τι έχουν να μας πουν οι ιδρυτές αυτής της προσπάθειας Νίκος και Χριστίνα Χατζηγιακουμή.

"Η ηρεμία που προσφέρει η γιόγκα, παντρεύεται το νερό και φτιάχνουν ένα μοναδικό συνδυασμό ευεξίας! Μια φορά την εβδομάδα από 50 λεπτά, αρκούν για να νιώσετε μια ολοκληρωτική αλλαγή στο σώμα σας! Ένας απόλυτος συνδυασμός χαλάρωσης και άσκησης, τόσο για την εγκυμονούσα όσο και για το έμβρυο, στην πιο σημαντική περίοδο της ζωής σας!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις σωστής αναπνοής – το ομορφότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας κατά την κύηση – ασκήσεις ενδυνάμωσης όλων των μυών, διατάσεις για να «ξεδιπλωθεί» το σώμα της εγκύου, που τόσο γρήγορα αλλάζει μέρα με τη μέρα, ασκήσεις εμπέδωσης αλλά και αλλαγής στάσης του εμβρύου, κατά τα τελικά στάδια της εγκυμοσύνης και φυσικά ασκήσεις χαλάρωσης, που τόσο ανάγκη έχει το μωρό και η μητέρα! 

Επίσης περιλαμβάνονται και ασκήσεις εξοικείωσης για γέννα στο νερό. Και όλα αυτά μέσα στο υγρό στοιχείο, που το βάρος τον κιλών παύει να υπάρχει κι ισχύει μόνο η πραγματική ξεκούραση και το να μάθουμε να αφηνόμαστε…"

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου οργανισμού είναι το νερό. 


Πόσο έχουμε άραγε ξεχάσει το τι θα πει να αφηνόμαστε.


Οι υποψήφιες μανούλες ξεκουράζονται καθώς το βάρος του σώματός τους σχεδόν αναιρείται, και δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις,  επιτρέποντάς τους  να εφαρμόσουν ειδικές διατάσεις και ασκήσεις που θα τους προσφέρουν ευεξία αλλά και κατάλληλη σωματική προετοιμασία για την εγκυμοσύνη.




 Ο Νίκος ακούραστος και με μόνιμο χαμόγελο δείχνει τις εισαγωγικές ασκήσεις που δεν είναι άλλες από τις αναπνοές.
Αρχίζουν όπως θα παρατηρήσετε από τα βασικά, όπως και για το μωρό το πρώτο που μαθαίνει είναι η αναπνοή. Σωστή αναπνοή, καλή υγεία.



 Όλα τα δελφίνια ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα και κερδίζουν δίλεπτο μπλατσουρίσματος. Τα χαμόγελα ξεπερνούν τις σταγόνες από τα χαρούμενα κτυπήματα. Και συνεχίζουν... συνεχίζουν...
για εκείνες ο χρόνος έχει ήδη σταματήσει... 
η κάθε σκέψη και φουσκάλα, φυσαλίδα που πριν ακόμη εμφανιστεί έχει ήδη φύγει... 








Χορός του δελφινιού...

           Είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση στις μέρες μας να βλέπεις ανθρώπους χαμογελαστούς. Το γέλιο έχει αρχίσει να σπανίζει και φτάνει σε αρκετές περιπτώσεις να είναι και παρεξηγήσιμο.



Μέσα από το φακό δε βλέπει κανείς γυναίκες, τίτλους, αξιώματα, 
μα μονάχα παιδιά, που έχουν μια ανάγκη για φροντίδα, αγάπη και παιχνίδι.



Ένα κοριτσάκι που ακόμη θυμάται να είναι παιδί... 

Με την ευκαιρία ας αναφέρουμε δυο λόγια  για το πως άρχισε το baby swimming και το aqua yoga για εγγύους, όπως τα περιγράφουν ο Νίκος και η Χριστίνα 

"Η βρεφική κολύμβηση ΙΧΘΕΙΣ ιδρύθηκε με πολλή αγάπη το Σεπτέμβριο του 2011 λίγους μήνες μετά τη γέννηση του γιού μας – που είναι ΙΧΘΕΙΣ, εξού και το όνομά μας – από το Νικόλα Χατζηγιακουμή και τη Χριστίνα Χρυσοχοΐδου-Χατζηγιακουμή.

Η αγάπη μας για τα παιδιά και τον αθλητισμό, μας ώθησε αρχικά στο να γίνουμε παιδαγωγοί και εντέλει να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο πιο οργανωμένο πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, κατά την εγκυμοσύνη του δεύτερου παιδιού μας, φέραμε από τη Ρωσία το μοναδικό πρόγραμμα aqua yoga για εγκύους στη Βόρεια Ελλάδα. Μέσα από την ανάγκη μας να μεγαλώσουμε – μαζί με – τα δύο παιδιά μας, ανακαλύψαμε ότι δεν είναι απλά μόνο ένα πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, αλλά ένας τρόπος ζωής!



Μακαρονάκια όχι για μαμ αλλά για καλύτερη ισορροπία...

Τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης είναι μοναδικά!!!

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με τη βρεφική κολύμβηση ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η σταση και η θέση του σώματός τους. Ξεπερνούν τους φόβους τους, αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο αυτόνομα αλλά και πιο κοινωνικά.

Αποτελεί έναν εποικοδομητικό χρόνο μεταξύ του γονέα και του παιδιού και ως γνωστόν, τα παιδιά που γυμνάζονται, αρρωσταίνουν λιγότερο! "





Οι βουτιές συνεχίζουν....



Ο Νίκος εξηγεί πιο προχωρημένες  δελφινιές... 


Με τη μαγική του σφυρίχτρα επιβραβεύει μια ακόμη γοργόνα...

Και εκεί που νομίζουμε οτι το season finale έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο Νίκος καλεί προς έκπληξη των ανυποψίαστων "δελφινιών", τους συζύγους τους να έρθουν στην πισίνα... (δε συνηθίζεται)

Παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησαν ο Νίκος και η Χριστίνα.

Ενα υπέροχο βάλς κύκνων αρχίζει. 
Η ευτυχία των ζευγαριών κάνει το νερό της πισίνας να μοιάζει με σταγόνα...
Οι φωνές τους θεραπεύουν και κουφό...

Χωρίς λόγια... 










Τα κορίτσια αφήνονται κυριολεκτικά στα χέρια της αγάπης των συζύγων τους... 


Ο χορός ολοκληρώνεται με ένα δώρο του Νίκου στους υπομονετικούς συζύγους.
Βlood pump με aqua aerobics...



Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές αυτής της υπέροχης προσπάθειας  το Νικόλα, τη Χριστίνα, το Μάνο, την Αλεξάνδρα, την Αργυρώ, τη Σοφία, το Στέλιο, τη Νικολέτα, το Γιάννη, το Στέφανο και τον Τόλη.

                             Eύχομαστε σε όλους ένα όμορφο δημιουργικό και ξεκούραστο καλοκαίρι!

Δείτε επίσης την πρωτοβουλία των Ιχθύων για τα δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών εδώ.

Baby swimming προσεχώς και στους φωτογραφικούς περίπατους...



Βρεφική κολύμβηση & Aqua Yoga για εγκύους
α.Κλινική του Αγίου Λουκά στο Πανόραμα
β.Ξενοδοχείο Εγνατία Palace
Ιστοσελίδα : http://www.babyswimthessaloniki.gr/
Facebook
email : info@babyswimthessaloniki.gr
Υπεύθυνοι:
Νικόλαος Χατζηγιακουμής
Χριστίνα Χρυσοχοΐδου-Χατζηγιακουμή
Τηλ. 6955066413 – 6989665757


Aκολουθήστε τους περιπάτους μας με ένα Like στο Facebook ή αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω γιατί... η γνώμη σας μετράει.